Rabu, 20 April 2016

Chocolate Kingdom in Malaysia

Yaaa     Why chocolate ? I also dont know. People always give chocolate when they come from aboard. My friend gave me when they come from Malaysia, Singapore, and Thailand.


Indonesia also have so many of it. You can try Batam Chocolate. Aunty said it is cheaper than Malaysia's chocolate.
But We didn't go to Batam. So I think Berly's Chocalate Kingdom is popular in Malaysia. My aunty ask what u went there? chocolate store with cow ? hahah yaaaaaaaaaaaaaa. The taxi driver  told many of Indonesia tourist go there. Expensive but it is soooooooo chocolate. I like the sweet taste , almond is popular. Sister, Grandma and my little cousin like it. Ya buy 5 got 6 pack. I try chocolate with chili taste. Not so Chili taste, so little hot taste of chili.

Anyway, It is make me remain Dodol Garut from Indonesia. When I was child , every people brought Dodol Garut from Java island. Hahaha



I dont know why They should give sticker when come inside the store. Marketing? Any one know the reason, It was like tour, They tell us the process  before buy their product . So after They explain, We can buy product. It is not strange seeing Kakao. because My friend had a Kakao tree. We know it. 


I can't give the pic of their product because It's already inside my stomach. Are you sure inside my stomach or already inside some other place??? :D




Jumat, 15 April 2016

Singapore Botanical Garden

Singapore Botanical garden. yeah I was sad before because the tour leader cancel our trip to Singapore Botanical Garden. But the next day, we went there. You know before I was thinking It is Garden by the bay. But I like Singapore Botanical Garden, You can took picture with green background.

How did we go there?
Everything easy with Singapore MRT Map.  It is so near with MRT station. 

What we can see there without pay ticket?
You can see some of plant . Small natural pool . 

Singapore botanical garden is one of good place for visited. If I lived in Singapore, I would like do jogging in here. 

When u came Singapore botanical garden , You will feel little tropic forest. Singapore botanical garden is green. You can feel different. In Singapore, You feel so modern city. When You came to Singapore botanical garden, You feel little of peace. 

I also interest with garden by the bay, may be next time.



You can also read some information of plant.

It is like Kebun Raya Bogor . You can read in here to read about Kebun Raya Bogor.

This is my video. I made it in Singapore Botanical Garden.







Minggu, 10 April 2016

Singapore Trip : Orchard Road

Many people go to Orchard Road. I know it because many actress and actor from Indonesia go there for shopping. But traveler said many good food there. We come there without any reason, just wanna to see. For me so many beautiful thing with expensive price.  Indonesia people who likes come there . They come when shopping season. So They said many thing priceless then Jakarta. 

Ok Nice to see it. If You have much time , It is nice just for sitting in there. Seeing people walking in Orchard road. Orchard road show how modern city in Singapore. That's just my opinion ok. I can say Singapore is country with enough facility. You want see beach go to Sentosa, You wanna shopping go to Orchard Road. You wanna jogging in natural place You can go to Botanical Garden. You wanna see history , You can go to Merlion Park. 

We come to one of mall. I had plan to buy watch for my father. Oh my God the price make me shock. hahaha. but I saw some normaly but not normal for my wallet. It's happen because I compere with rupiah. So I thought I choose buy in Indonesia. 

I wrote some of my posting using English because why the visitor many from aboard then Indonesia. As Brian Clark said write everything I want to write. It is also my blog , I can write everything I want. Without thinking my English good or worst. So I try to be not care. Arghhh. 

So many fashion in Orchard road. They making colors sculptures so You can take picture with them. 


Again my eyes , need sunglasses.

in front of ION mall. How the beauty morning in Singapore.

If You like shopping or fashion traveler , You must go Orchard road. 

Singapore Trip : Merlion Park Singapore

So around 07.00 am we had already went to Merlion bay. So it was first time for me to seeing Singapore icon. I feel everybody should take pic here when they go to Singapore. So around Merlion icon we can see some popular building in Singapore.

Many tourist the time. Many Chinese tourist there. I thought before just Indonesia people who really crazy take action in front of camera. So if i had much times there, i would like to read some of history there. I read little about Raffles first place when he come to Singapore.

I just read little in history Raffles barter Bengkulu Indonesia with Singapore. My friend said don't foeget to buy Uncle ice cream. Poor me we didn't have much time for ate ice cream. So for You who will come to Singapore, don't forget to buy Uncle Ice cream. I just have around 15 minute in Merlion Icon. It is so popular in pic.


It is sunny day. Good for eating ice cream there. My eyes needed sun glasses.

Smile :D

so don't forget to take picture here also
After here we went to orchard road and Botanical garden, We used bus to go Orchard road from here.

Sabtu, 09 April 2016

Singapore Trip : Permainan di Sentosa Island

ok habis dari Science center kita ke Sentosa Island. Ini kita sudah sore ke sini berhubung ke science center sudah sore. Subhanallah ya ini perjalanan memang semangat. Sambung menyembung menyenangkan.
abaikan muka lelas saya


Nah di Sentosa ini kita melihat Merlion sentosa. Pantesan ya saya lihat beberapa orang berfoto ria tapi kok singanya aneh lebih keras dan sangar, ternyata itu Merlionnya Singapore. Memang ya di Singapore itu mengandalkan peta aja sudah bisa ke sana kemari. Salut deh dengan transportasinya.
Nah di sini kita numpang foto bentar di Universal studio lanjut ke permainan  skyline luge pertama naik Luge,  jadi kita naik semacam kendaraan dengan race menurun , gampang kok apa lagi yang biasa bermotor berliku tapi easy lah nah untuk naik ke atas kita pakai skyline, semacam kereta gantung, lumayan tinggi dan no seft belt ok tapi paha kita ada penahannya, jadi berhati hati dengan sepatu jangan sampai jatoh.

Tak ada foto bukti coz sudah capek dari Science center
Karena sudah lumayan malam matahari sudah kembali ke peraduan, jadi ya lumayan tapi pas kita turun kita disuguhi atraksi permainan lampu di Merlionnya Sentosa Island.




Jangan dikira perjalanan kita sampai di sini setelah saya ke Sentosa Island kita makan di bugis street

Jadi perjalanannya

Science Center --- Sentosa Island --- Bugis Street --- Adamson In Hostel 

Singapore Trip : Sciece Park Singapore

Ok because the trip with student , so it is good for them. In science Park in Singapore How to know about Science.
I like to try some of tools. i really enjoy when try 3D. So i used earphone and my eyes closed by glasses video. It is like real. Some student try with 3D flying.
Some of games should pay, example : human body. I like free :D so the funny of human body is making sound when u become as poo.
And I tried some kind of wind. i can feel the different of Wind.
Science Center Singapore is same as PPIPTEK in Taman Mini Indonesia Indah.
If You like Science it is good visited it. I like but around 2 hours it is already enough for me.

Science Center ini bagus kalau kamu suka Science tapi kalau saya sebentar aja cukup hihihi. Sama kayak PPIPTEK nya Indonesia. Saya rasa butuh banyak peralatan yang membuat pengunjung terlibat.
Permainan yang saya suka waktu berkunjung ke sana adalah :
1. Mencoba 3 D teknologi: baru kali ini 3 dimensi kelihatan hidup banget.


my student try that plane
she feel fly above of high building
 abaikan suara temen saya yang komplain hasil fotonya berbayang :)


2. Macam-macam angin
Jadi kayak bilik gitu nanti dari angin sedang sampai angin kencang . Namanya pura-pura saya santai aja, padahal kalau kenyataannya bisa breba.

3. foto tanpa badan
Ini kayaknya sudah lazim tapi asyik aja kita yang nyoba sendiri





Kamis, 07 April 2016

Malaysia Trip: Genting Highland

Ok I just try using English. So before i was no extracted to see Genting Highland Malaysia although it is so much popular. But it is always in literary.

In our first day in Malaysia, we went there. So the transport use taxi and using skyway. I know it is as cable car . I thought it was same as in Indonesia. Indonesia have it . In Taman Mini Indonesia Indah we can use it to see Indonesia big Island from above.

So it is so much different. In Genting , we can see tropic forest, long route, and need some time.
Genting is like Puncak in Indonesia. But In Puncak so much natural games, its like hot spring, riding horse, see river side, village food, fish pool. In Genting highland , it is modern game, casino , and so many of escalator. So Genting is like modern place for recreation.

SO I don't feel so cold there. but  the fact, it is enjoy outside. Because i like outside atmosphere. In side i felt like in the mall. where so many children modern games.

Actually i don't know the specific of place in Genting. When i searched in Google is large place. May be some day i have ability to explore all the place there. Amin.


Nah sebenernya hari 1 kita di Malaysia kita ke Genting. Genting ini diceritakan oleh supir taksi ya puncaknya Indonesia lah mirip-mirip gitu. Genting ini dingin wilayahnya sampai-sampai supir taxi bilang jendelanya dibuka saja. Jadi perjalanan ke Genting ini sangat menyenangkan. Kita naik taxi ke sananya. Pak sopir juga bilang infrastruktur Malaysia lebih baik dari pada yang dilihat di puncak. Mungkin kalau  di puncak sering macet juga ya?

Nah perjalanan di Malaysia

Rute perjalanan kita Hari 1 di Malaysia

 Citin Hotel----foto-foto di tempat wisata Citin Hotel ( abdul samad building,museum textil malaysia dll)-------------- rumah coklat----------------istana sultan-----------------genting---------------petronas dan air mancur bergoyang-----------------------Citin Hotel


Nah diperjalanan ke Genting kita makan dulu, salah satu menunya ya ala-ala karee orang Aceh lah. Saya kok merasa ini Sumatera itu Sumatera. Seperti di Melaka saya makan serasa di Bangka.Nah di Genting saya yang belum pernah ke sana cuman membayangkan naik cabel car ala TMII, ngapain ya jauh-jauh ke Malaysia buat naik cable car.Tunggu dulu eitttsss, Ternyata saudara-saudara. Ini cabel carnya beda jauh ama yang di TMII.

Bedanya apa???

Bedanya di Genting ini jaraknya jauh banget , duduknya belakang-belakangan. Dan kita disuguhi pemandangan hutan tropis. Asekkk tapi kalau lihat hutan saya kan mudik ke Palembang juga bisa lihat hutan ala-ala gini, Tapi salut juga sih Malaysia bisa buat hutan gini jadi pemandangan yang menakjubkan.


Hutan hutan dan hutan.
Pohon, pohon, dan pohon
Genting o genting o genting ini loh





Tadinya ketika pak sopir bilang ini kayak puncaknya Bogor, saya ya kepikiran wisata alam gitu yang air panas lah, berkuda lah seperti di taman Matahari... Tapi mungkin saja ya coz kita tidak explore Genting secara spesifik. Jadi sesampai di Genting kita sholat, selesai sholat kita liat ala-ala Timezone gitu. Bahkan saya lebih suka dingin di luar bangunannya.


Nah ini foto saya lagi di dalam area permaianan di Genting


OOO saya cuma bisa be O ria karena selama ini nama Genting sudah sering terdengar. Dan saya tidak terlalu tertarik banget cari informasi tentang Genting ini sebelumnya. Ternyata ini toh genting yang terkenal dengan dilegalkannya area perjudian di Malaysia. Yang diingat cuma judinya aja hahaha. Jangan tanya apa kita mampir di kasinonya of course not.

Jadi di Genting ini kita naik turun eskalator. So setelah kita keliling di area yang saya bilang seperti Timezone kita pulang lagi , antri lagi naik cabel car nya. Antri pulang lebih sedikit dibanding antri perginya tadi. Mungkin sudah sore juga kalee ya.

Turun kita disambut toko-toko makanan , tapi saya tak suka manisan . So tak belilah.  Nah perjalanan kita dari Genting ini dilanjutkan ke Petronas

Nah di bawah ini kira-kira videonya. Saya yang baru pertama kali ya gitu deh perasaannya menuju genting highland

video







Selasa, 05 April 2016

About Citin Hotel


Sesampainya di Malaysia kita ke Hotel Citin ini. Saya nyaman banget waktu di Malaysia. Di Singapore nyaman juga sih tapi namanya di Hostel , Ya harus beramai-ramai.
Mak I m here :D

Plusnya nie Hotel :
Bersih, ada air hangatnya bahkan terlalu hangat karena ngak bisa ngatur panasnya, tapi perjalanan seperti saya perlu karena lumayan capek-capek mandi air panasssss. Untuk kamar mandi fasilitas ok sabun sampo handuk tersedia. Kamar kita bahkan ada AC + Kipas angin.  Sarapannya enak banget :P


i  was always waiting breakfast 
because i felt Indonesia hihihi


Minus : Lift nya cuma satu , wifi telat connect. Oh ya ada yang complain si di situs-situs hotel masalah parkir. Tapi saya kan tidak bawa mobil jadi ng masalah.

Bagi saya yang ngak gampang takut ala temen-temen saya. Hotel ini tidak menyeramkan, di depan lift setiap lantai ada air minum semacam dispenser.

Plus tambahan Cittin Hotel Masjid Jamik dekat dengan banyak tempat wisata :
1. Masjid Jamik itu sendiri
2. Museum Textil Malaysia
3. Gedung Tua Tanah Merdeka
4. Flagpole
5. Lokasi Car Free day nya Malaysia

Saya posting sebelumnya di sini



sebenernya ada versi malamnya tapi mengapa jadi ngak kesimpen ya







Minggu, 03 April 2016

Malaysia Trip : Petronas and Air Mancur Bergoyang

Sebenarnya Genting dulu yang dikunjungi  tapi kenapa Petronas dulu yang diceritaiin , karena icon Malaysia ya Petronas. Meskipun dengan memutar otak gimana nie fotonya biar bisa dapat semua. Urat malu memang udah putus kalau foto di Petronas. Mana yang foto banyak lagi. Jadi ngak mungkin foto sendiri yang clear banget pasti ada yang nongol di belakang kita. Tapi kita mah masih biasa aja turis-turis dengan face Tiongkok lebih heboh lagi foto di Petronas. Ngak cuma di Petronas si di Marlion  Singapore juga heboh banget mereka. Kita pikir cuma kita saja rombongan turis yang banyak, ternyata ada lagi rombongan yang lebih banyak.

Sampai saat foto rombongan , ada satu orang yang duduk-duduk dipepet aja diajak foto juga padahal bukan rombongan kita hahaah. tuh orang kebangetan ya spot foto malah duduk-duduk. Saya aja yang sampai di depan Petronas aja bingung. Gedung setinggi ini mesti masuk dalam frame foto. Cara yang gampang ternyata selfie hahaha.

Mau ketawa aja kalau ingat di Petronas, di dekat Petronas banyak juga pedagang-pedagang ala Indonesia yang jual tongsis. Perjalanan ala saya ini ngak sempet manjangi tongsis pindah sana pindah sini. Jadi selesai foto di Petronas temans-temans jangan lupa ya masuk mall yang ada di Petronas, kita cuma lewat aja. Ada yang jual souvenir bagus-bagus tapi sesuai dengan harganya. Barang-barangnya juga bagus. Ya sekelas mall mall besar lah. Nah penyuka gratisan jangan lupa duduk-duduk cantik di pelataran Air Mancur Bergoyang. Jadi air mancur bergoyang ini bisa kamu temui di belakang mall Petronas. Nah di belakang mall Petronas ini lah nantinya kalian bisa menikmati air mancur. Nah air mancur ini berubah ubah formasi muncratnya. Katanya di malam hari lebih bagus. Sebenarnya bagus juga ya kalau di Citra Raya ada secara banyak danaunya. Nah saya suka suasannya habis kalau nyantai kita bisa menikmati air mancurnya, Tapi kalau sudah biasa biasa aja kali ya. Sebagai penggila foto kerjaan kita foto-foto aja kerjanya. hahaah . Jadi di Petronas kita bisa foto-foto, ngemall dan bersantai melihat air mancur bergoyang.

Nah dari Petronas kita balik ke Citin Hotel , dari Citin Hotel kita ke Pasar Seni tapi sayang tutup ueiii.

Kadang dalam hati saya juga ingin bilang " Mak ... anakmu sudah lihat Petronas nie"

Kalau dulu kuliah lihat Jakarta , amboiii ini Jakarta . Mungkin sekarang seperti itu amboii ini Petronasnya Malaysia hahaha





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...